Ceturtdiena, 18.04.2024
Laura, Jadviga

PĀVILOSTNIEKI PIEDALĀS 10. STARPTAUTISKĀ KONFERENCĒ “EBREJI MAINĪGAJĀ PASAULĒ”

PĀVILOSTNIEKI PIEDALĀS 10. STARPTAUTISKĀ KONFERENCĒ “EBREJI MAINĪGAJĀ PASAULĒ”

16.05.2017

 

Pieredze un izaicinājums

26. - 28. aprīlī Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja Irina Kurčanova piedalījās 10. starptautiskā konferencē “Ebreji mainīgajā pasaulē” ar referātu – prezentāciju “Pāvilostas ebreju kopiena: no pirmajiem tirgotajiem līdz tās uzplaukuma”. Konference bija veltīta Latvijas valsts simtgadei un ebreju ieguldījumam valsts dibināšanā un attīstībā. Konferencē savus pētījumus prezentēja referenti no Izraēlas, Krievijas, Kanādas, ASV, Somijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas,  Vācijas un Latvijas.

Konferences organizētāji: Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome, Latvijas Universitātes Jūdaikas studiju centrs un muzejs “Ebreji Latvijā”.

Paldies  kolēģim  Mārtiņam Vesperim no Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja par to ka, iedrošināja  un  atbalstīja  manu piedalīšanos starptautiskā konferencē. 

 

Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja  Irina Kurčanova

 

“Daudzveidīgā Latvija: ebreju kopiena Latvijas vēsturē un mūsdienās”

Pāvilostas vidusskolas 10. klases skolniecei Kristai Karlsonei 1. vieta eseju konkursā

Pirms 10. Starptautiskās konferences “Ebreji mainīgajā pasaulē” muzejs Ebreji Latvijā, LU Jūdaikas studiju centrs un Latvijas Kultūras ministrija izsludināja skolēnu eseju konkursu divās vecuma kategorijās 8. - 9. un 10. - 12. klašu skolēniem “Daudzveidīgā Latvija: ebreju kopiena Latvijas vēsturē un mūsdienās”, kas veltīts Latvijas simtgadei. Pāvilostas vidusskolas 10. klases skolniece Krista Karlsone konkursam iesniedza savu eseju “Ebreji un viņu likteņi Pāvilostā”. Darba tapšanas gaitā Krista daudz izmantoja savas vecmāmiņas Zentas Karlsones atmiņas par bērnībā piedzīvoto un redzēto, kā arī Pāvilostas novadpētniecības muzeja materiālus. Paldies Pāvilostas muzeja darbiniecēm par sniegto atbalstu!

10. - 12. klašu grupā Krista ieguva 1. vietu. 26. aprīlī Krista Karlsone un skolotāja-konsultante Ārija Paipa tika uzaicinātas uz apbalvošanas ceremoniju, kas notika 10. Starptautiskās konferences “Ebreji mainīgajā pasaulē” ietvaros Rīgas Ebreju kopienas namā.

 

Skolotāja Ārija Paipa

 

Foto no konferences arhīva

 

 

« Atpakaļ