Sestdiena, 20.04.2024
Mirta, Ziedīte

Svētku tirgus Vērgalē

Svētku tirgus Vērgalē

08.05.2017

  Sestdienas lietainais laiks radīja bažas par pasākuma izdošanos, taču svētdienas, 30. aprīļa rīts radīja priecīgu un pavasarīgu noskaņojumu. Jau ļoti agri bija vērojama aktīva rosīšanās, jo tirgotāji gatavojās tradicionālajam svētku tirdziņam Vērgalē.

    Šogad tika novērots vislielākais pārdevēju un pircēju skaits, kopš tiek rīkots šāda veida tirgus, jo jau pirms plkst. 9.00 Vērgales centrs bija pārpildīts ar mašīnām un cilvēkiem. Tirgotāji, kuru skaits bija pāri 40, bija gan vietējie, gan no apkārtējiem novadiem un pilsētām, bet daži bija mērojuši garu ceļu gan no Vidzemes, Zemgales un Ziemeļkurzemes.   Arī preču klāsts ievērojams – saimniecības un rūpniecības preces, pārtikas produkti – kūpinājumi, zivis, siers, maize, puķes un stādi, sudraba rotas, kosmētika, grāmatas,  un vēl daudz kas cits. Bērnu priekam tika piedāvāta cukurvate, piparkūkas un sklandurauši un ķermeņa apgleznošana. Vērgales skaistumu varēja labi aplūkot Liepājas suvenīru fabrikas veidotajos suvenīros.

     Svētku tirdziņu kuplināja ansamblis no Kuldīgas – “Rumbas kvartets”, kuri klausītāju priekam piedāvāja senas un mīļas melodijas, aicinot dziedāt līdzi un izmantot izdevību uzdejot. Ikvienam bija iespēja arī iegādāties šī ansambļa disku.

    Paldies par palīdzību Ivaram Lapiņam, Aivaram Sprudzānam, Ārijai Poriņai, Arvim Kurmim, Dainaram Muntiņam, Ainai Šteinbergai un Benitai Baltrunei. Paldies visiem tirgotājiem, pircējiem un skatītājiem! Uz tikšanos pēc gada Vērgalē!

Vita Braže

Foto: V. Braže

 

« Atpakaļ