Piektdiena, 19.04.2024
Vēsma, Fanija

“Gaismas nesējas” balva Mairitai Vītolai

“Gaismas nesējas” balva Mairitai Vītolai

26.04.2017

    Svinīgā ceremonijā Gaismas pils Ziedoņa zālē 24.aprīlī balvas pasniedza konkursu „Gada bibliotekārs 2016“ un „Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ uzvarētājiem. 

      Latvijas Bibliotekāru biedrība un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība  apbalvoja sešus bibliotekārus par viņu veikumu, sasniegumiem, pašaizliedzīgu darbu un devumu vietējai sabiedrībai. Klātesošos uzrunāja LR kultūras ministre Dace Melbārde.

    Konkursā „Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ apbalvoja četrus bibliotekārus  - no Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales. Balvas pasniedza LNB Atbalsta biedrības pārstāvji: Karina Pētersone, Georgs Turlajs, Irīna Pīgozne, Jānis Dripe. Šis ir konkursa jubilejas gads – „Gaismas nesēja“ tituls tika piešķirts 10. reizi. Desmit gadu laikā par „Gaismas nesējiem“ izraudzīti 47 bibliotekāri – izcili, mērķtiecīgi, radoši un aktīvi mazo gaismas piļu darbinieki, kas izceļas ar īpašu attieksmi pret savu darbu, atsaucību pret lasītājiem un rūpēm par vietu, kur viņi dzīvo un strādā. Konkurss „Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs“ novērtē bibliotekāru ieguldījumu.

    „Gaismas nesējas“ titulu Kurzemē saņēma Mairita Vītola - Pāvilostas bibliotēkas vadītāja. Pieteikumā “Gaismas nesēju” konkursam teikts, ka Mairita ir radoša, daudzpusīga un izcila bibliotekāre. Viņai piemīt talants iesaistīt bibliotēkas pasākumos un aktivitātēs dažādu paaudžu lasītājus. Darbs ar bērniem ir Mairitas sirdslieta. Bibliotēkā ir izveidota mūsdienīga rotaļu un atpūtas istaba pirmsskolas vecuma un jaunāko klašu bērniem. Ja bibliotekārei būtu jāpiešķir kāds īpašs tituls par darbu ar bērniem un jauniešiem, tad Mairita būtu nopelnījusi Lielā Meistara titulu.

    Balva tiešām pelnīta, jo ar savu darbu Mairita ieguvusi lasītāju cieņu. Viņa  godprātīgi, profesionāli, ar lielu atbildības sajūtu un pozitīvu attieksmi veic savu  darbu. Bibliotēkā notiek daudzveidīgas aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem, tur radīta ir mājīga vide un valda pozitīva aura. Viņa dara vairāk kā noteikts darba pienākumos.

    Apbalvojumu „Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs“ Vidzemē saņēma Ropažu novada bibliotēkas vadītāja Dace Smukša, Latgalē  Anastasija Plačinda no Viļakas novada Žīguru bibliotēkas, Zemgalē  Ingrīda Grūbe no Kokneses pagasta biliotēkas.

    Galveno balvu dāvināja ABLV Charitable Foundation, dodot iespēju „Gaismas nesējiem“ ceļot uz Zviedriju, iepazīt Stokholmas bibliotēkas, gūt jaunu pieredzi, iedvesmu un idejas. ABLV Charitable Foundation pasniedza arī Amsterdamā dzīvojošas latviešu dizaineres Māras Skujenieces radīto porcelāna vāzi. Laureātu nokļūšanu Zviedrijā nodrošinās Tallink Latvia, naktsmājas gādās Zviedrijas latviešu apvienība.

      Par „Gaismas nesēju“ svētku sajūtu viņu īpašajā dienā rūpējās veikalu tīkls RIMI un Pure Chocolate. Balvas sarūpēja arī Jāņa Rozes apgāds un izdevniecība Rīgas Viļņi.

      Pasākuma atbalstītīja: LR Kultūras ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejs, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, Eco Baltia.

       Šajā svētku dienā kopā ar Mairitu Nacionālajā bibliotēkā svētku ceremonijā bija ilgadējās lasītājas Velta Citskoska, Maija Arāja un kolēģes no Ziemupes un Vērgales bibliotēkām.

     Mums prieks un mēs lepojamies ar Mairitu Vītolu, Pāvilostas bibliotēkas vadītāju - “Gaismas nesēju”! Lai jaunas un radošas idejas arī turpmākajā darbā, saglabāt labestīgo smaidu un dzīvesprieku!

 

Pāvilostas novada pašvaldības metodiķe

izglītības un kultūras jomā Silvija Leja

 

 

 

 

 

« Atpakaļ