Ceturtdiena, 25.04.2024
Līksma, Bārbala

Decembris

Ziemassvētki Vērgales PII „Kastanītis”

02.01.2018

  Jau  atkal gads  paskrējis  un  pienākuši Ziemassvētki. Lai arī  visapkārt  zaļš un  svētku  sajūtu  grūti  uzburt, mūsu audzēkņi  cītīgi  gatavojas  Ziemassvētkiem.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku Brīnums - mūsos pašos

29.12.2017

Decembris ir Ziemassvētku un Jaunā gada laiks. Pāvilostas Mūzikas un Pāvilostas Mākslas skolās tas paskrien vienā elpas vilcienā, jo rit mācību process- skates, mācību koncerti un, protams, koncerti un izstādes! Mēs taču dāvājam svētkus klausītājiem un skatītājiem!

Lasīt vairāk

Kā Ziemassvētku vecītis balsi pazaudēja

29.12.2017

Kā katru gadu arī šogad Pāvilostas novada sociālais dienests organizēja Ziemassvētku pasākumus Pāvilostā un Vērgalē novada pirmsskolas vecumu bērniem.

Lasīt vairāk

Pāvilostas adītājas apdāvina Liepājas bāreņus

29.12.2017

Visi rudens mēneši tika veltīti tam, lai ar sirdssiltumu noadītu kopumā 82 pārus krāsainas zeķes un cimdus, rakstainas leļļu spilventiņus, siltas jo siltas čībiņas. Bet 21. decembrī rokdarbu pulciņa "Spundiņš" adītājas devās uz Liepājas bērnu namu.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku koncerts vidusskolā

28.12.2017

 Liekas, nupat ar smaidu sejā un krāsainu ziedu buķeti rokā iesākās jaunais mācību gads. Taču jau pagājuši četri mēneši un ir klāt Ziemassvētki, kad noslēdzas pirmais mācību pusgads, tiek izsniegtas liecības un tradicionāli vidusskolā tiek rīkots Ziemassvētku koncerts, šogad tam tika dots nosaukums "Ziemassvētku zeķē piparkūku diedziņš".

Lasīt vairāk

Gada nogales svētku sarīkojums Saraiķu bibliotēkā

28.12.2017

22. decembrī Saraiķu bibliotēkā notika svētku sarīkojums “Balti nāca Ziemassvētki”, uz kuru pulcējās lieli un mazi saraiķnieki.

Lasīt vairāk

Vērgales pamatskolas Ziemassvētki

28.12.2017

21.decembrī Vērgales kultūras namā notika Vērgales pamatskolas Ziemassvētku pasākums. To ar izrādi par Ziemassvētkiem atklāja Vērgales kultūras nama bērnu dramatiskais kolektīvs.

Lasīt vairāk

Dzintariņa raibie Ziemassvētki

22.12.2017

Tik dažādos veidos pie mums atnāk Ziemassvētku sajūta un prieks. Šogad pirmsskolas izglītības iestādē “Dzintariņš” Ziemassvētku prieku centāmies noķert, darot dažnedažādas lietas. Ziemassvētkus gaidot, bērni visās grupās cepa piparkūkas, mācījās dzejoļus un dziesmas.

Lasīt vairāk

Sasilda sirdis Ziemassvētkus gaidot

13.12.2017

Ik gadu, īsu brīdi pirms Ziemassvētkiem un skolas pirmā mācību pusgada centrālā pasākuma - lielā Ziemassvētku koncerta, Pāvilostas sākumskolas skolas skolotāji un skolēni aicina uz muzikālo pasākumu, kuram šogad tika dots nosaukums "Kā smaržo decembris?".

Lasīt vairāk

Rūķupei vārti vaļā!

13.12.2017

Decembra ieskaņā savus vārtus atkal vēra “Rūķupe” Ziemupē, lai iepriecinātu gan lielus, gan mazus kopā ar RūķRūķi Ziemassvētku vecīti.

Lasīt vairāk

Liepājas apriņķa koru koncerts Kazdangā

13.12.2017

Svētdien, 3. decembrī  Kazdangas kultūras centrā notika koru koncerts "Nāk svētītais miers pār tevi", kurā piedalījās Pāvilostas  sieviešu koris “Sīga”, diriģente Liene Breča un koncertmeistare Dace Bunka. 

Lasīt vairāk

Jaunieši vāc ziedojumus tirdziņā

13.12.2017

 2. decembrī Pāvilostas bērnu un jauniešu centrs jau no paša rīta bija gatavībā doties uz Pāvilostas pilsētas kultūras namu, lai piedalītos Adventas ieskaņas tirdziņā.

Lasīt vairāk

Pāvilostas novada dejotāji piedalās labdarības lielkoncertā

12.12.2017

Decembris ir īpašs labestības mēnesis, kad dāsni atveram sirdis ziedojumiem un labiem darbiem. Jau vairāku gadu garumā Pāvilostas novada vidējās paaudzes deju kolektīvi "Mārsils" un "Vērgalīte" ik gadu decembra sākumā ar dejām, prieku un gaišām domām piedalās Aizputes labdarības lielkoncertā "Deja no sirds uz sirdi" Aizputes sporta centrā.

Lasīt vairāk

Pāvilostā atklāj novadnieku fotoizstādi

07.12.2017

5. decembra pēcpusdienā Pāvilostas bibliotēkā atklāja jaunu foto izstādi ar nosaukumu “Mana Karaliste ir Te”.

Lasīt vairāk

Aicina ļaudis uz pirmo Adventes tirdziņu

04.12.2017

Daudzu gadu garumā biedrība „Pāvilostas kultūrvēsturiskais vides centrs” sadarbībā ar Pāvilostas pilsētas kultūras namu un Pāvilostas novada Bērnu un jauniešu centru mazu brīdi pirms Ziemassvētkiem Pāvilostā rīkoja Ziemassvētku tirdziņu. Šogad pasākuma organizatori bija nolēmuši ieviest zināmas korekcijas un pirmo reizi rīkot Adventa ieskaņas tirdziņu. Tā kā pirmo, gaišo svecīti Adventa vainagā šogad dedzinājām 3. decembrī, tad tirdziņš tika rīkots dienu pirms – 2. decembrī.

Lasīt vairāk

Vērgales kultūras namā atklāj fotoizstādi

04.12.2017

1.decembrī  Vērgales kultūras namā tika atklāta Ivara Freimaņa personālizstāde “Ceļojums putnu un zvēru pasaulē”, kurā ietvertas fotogrāfijas, kas uzņemtas laikā no 2012. – 2017.gadam Saldus novadā.

Lasīt vairāk

Pāvilostā notiek skaļās lasīšanas sacensības jeb “X faktors” lasīšanā

04.12.2017

Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bibliotēkām uzsāk jaunu Skaļās lasīšanas sacensību, iesaistot 11 līdz 12 gadus vecus (5. un 6. klašu) skolēnus. Arī Pāvilostas bibliotēka sadarbībā ar Pāvilostas vidusskolas skolotāju Annu Kaži iesaistās šajā konkursā, un 30. novembrī skolēniem tika noorganizēta Skaļās lasīšanas sacensību pirmā kārta.

Lasīt vairāk

„Saulītes" grupiņas mācību ekskursija uz Liepāju

04.12.2017

29.  novembrī  "Kastanīša" 6-gadnieki  devās  mācību  ekskursijā  uz  Liepāju. Mūsu  mērķis  bija  Liepājas pilsētas vēstures muzejs  un  Amatnieku  māja.

Lasīt vairāk